+1-888-214-6090

Rhopoint Productoverzicht

Rhopoint instruments biedt een scala aan meetinstrumenten voor de appearance (glans, haze, DOI, Rspec, orange peel) kwaliteitscontrole van producten:

Onze producten zijn geschikt voor een breed scala van toepassingen in diverse industrieën, waaronder: de verf- en coating- , metaal-, automobiel- , kunststof-, poedercoat-, inkt- , meubel- en scheepsbouwindustrie.

IQ Flex 20

Rhopoint IQ Flex 20

The Rhopoint IQ Flex 20 quantifies surface quality problems such as orange and peel and haze that are invisible to a standard glossmeter and profiles how light is reflected from a surface. Previously only available for measuring flat surfaces, this technology is now available in a new format specifically designed for curved surfaces and small & delicate parts. This incredibly advanced instrument measures: 20° GLOSS • HAZE• REFLECTED IMAGE QUALITY (RIQ) • DISTINCTNESS OF IMAGE (DOI) • RSPEC

Rhopoint IQ goniophotometer

Een revolutionair portable instrument voor het meten van glans bij 20/60/85˚, Haze, DOI (Distinctness Of Image) en RSpec met een enkele druk op de knop. Dit instrument is ideaal voor toepassingen waar het uiterlijk en de reflectie van het oppervlak worden beïnvloed door textuur.

Novo-Gloss 20º/60º/85º

De Novo-Gloss 20/60/85° glansmeter is ontworpen om van elk oppervlak van mat tot hoogglans de glans nauwkeurig te meten. Robuust, licht en betrouwbaar kan de glansmeter gebruikt worden op alle denkbare locaties. De hoge technische specificaties (statistische analyse, volledige grafische analyse, directe data invoer via Bluetooth naar Excel en gratis PC software) maakt de glansmeter de ideale keus voor glansmetingen ook in de best uitgeruste kwaliteitslaboratoria. De 60° meethoek is de universele meethoek voor het meten van alle soorten glans en de 20° en 85˚ meethoek geeft een hogere meetnauwkeurigheid en een betere reproduceerbaarheid voor het meten aan respectievelijk hoogglanzende en matte oppervlakken.

Optimap PSD

De Optimap™ brengt een revolutie in de kwaliteitscontrole van oppervlaken. Voor het eerst kan de subjectieve visuele beoordeling vervangen worden door betrouwbare representatieve metingen. De Optimap ™ is het eerste draagbare instrument dat oppervlaktestructuur in kaart brengt en vastlegt in objectieve getallen. De oppervlaktestructuur wordt gebruikt om zichtbare gebreken zoals sinaasappelhuid (orange peel), waviness en DOI problemen te kwantificeren. Het kan ook worden gebruikt om defecten als insluitsels, pinholes, lopers, zakkers, blaren enz. te identificeren. Een meting met de Optimap™ geeft de structuur van een oppervlak in ongelooflijk veel details (resolutie 75µm) weer. De afgebeelde informatie van de oppervlaktemetingen kunnen worden gebruikt om de productkwaliteit objectief te monitoren.

Novo Curve

Novo-Curve glansmeter

Een benchtop instrument voor het meten van glans bij 60˚. De kleine meetopening van het instrument maakt het de ideale keuze voor het meten van kleine en/of gebogen oppervlakken die niet gemeten kunnen worden met een traditionele glansmeter.

Novo Shade Duo Reflectometer

Novo-Shade Duo + Reflectometer

This advanced instrument measures:
Opacity
This is used for measuring the hiding power of a coating or plastic film
Shade
Measure the shade of surface on a greyscale
Cleanliness
Measure the substrate cleanliness or oxidisation of a surface

MFFT

MFFT (Minimum Film Forming Temperature)

Meet de laagste temperatuur waarbij een verf (op waterbasis), latex, emulsie of lijm een reactie aangaat en een gelijkmatige film vormt.

Al onze producten voldoen aan de belangrijkste relevante ISO, ASTM, DIN en JIS normen en worden geleverd met een garantie van twee jaar (na productregistratie). Al onze portable instrumenten worden geleverd inclusief de benodigde accessoires zoals: een calibratie tegel met herleidbaarheidscertificaat , NovoSoft-software, USB-kabel en een koffer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

TQM Systems

Lonnekerspoorlaan 106
7523 JG Enschede
Nederland

Tel: 06 5140 8461
Fax: 053 789 1016
E-mail: tqm@rhopointinstruments.com
Web: www.tqmsystems.nl

Konica Minolta Sensing Europe B.V.

Edisonbaan 14-F
3439 MN Nieuwegein
Nederland

Tel: +31 30 248-1193
Fax: +31 30 248-1280
E-mail: km.nl@rhopointinstruments.com
Web: www.konicaminolta.com